Grazie Gloria

20 Marzo 2016
2.641 Views

Festival hér, festival dér. Oplevelse hér, oplevelse dér. København er en kulturby, som byder på et utal af unikke muligheder til at udforske nye verdner, ny musik, nye kunstnere. I dette smukke og store katalog kommer Italien knap nok frem. Passionen mellem vores lande, Italien og Danmark, har fået hård konkurrence og er på vej væk fra scenen til fordel for andre og nyere passioner. Men det er kun en fornemmelse…for i virkeligheden er passionen mellem Italien og Danmark stærkere end nogensinde før! Oplevelserne, koncerterne og udstillingerne findes og viser et skønt og inspirerende fællesskab blandt vores kulturer.

En af disse oplevelser er filmkavalkaden Grazie Gloria, som siden august hver måned har præsenteret den ene fantastiske italienske film efter den anden: Noi 4, Leopardi:Il giovane favoloso, Italy in a Day, The Dinner: I nostri ragazzi og mange flere. Store talenter i spændende fortællinger, i fortryllende opsætninger. Det hele serveret med alle slags italienske specialiteter, musik, lyrik og fine taler.

En Fellini aften! I februar viste Grazie Gloria, Ettore Scolas kærlige hyldest til den store Fellini Che strano chiamarsi Federico. Aftenen startede med Paolo Russo og Francesco Calìs inspirerende fortolkning af nogle af de meste uforglemmelige noder fra det felliniske univers.

Hver måned har Grazie Gloria inviteret til en autentisk italiensk aften, hvor Italien og Danmark har haft mulighed for at mødes og vise hvor tætte, trods distance, vores kulturer egentlig er.

Det hele stammer fra ønsket om at drage vores to lande tættere på hinanden og vise Italien som det virkelig er, uden stereotyperne og fordommene, med fokus på det fundamentale, en god film og en god snak over et godt glas rødvin!

Grazie Gloria er resultatet af et samarbejde og venskab mellem mig selv, Elvira Mormino, Det Italienske Kulturinstitut i København og Gloria Biograf; med støtte fra Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Det Danske Filminstitut og Nordea Fonden.

Sammen fik vi en idé, som i dag er en succes.

Derfor og fordi der findes så utrolig mange fantastiske italienske film, vender Grazie Gloria tilbage med en omgang mere! Det bliver til august 2016 og denne gang bliver det både i København og Aarhus! Vi glæder os!


Leggi l’articolo in italiano. 

Leave A Comment