Spis bedre, lev bedre – Eataly filosofien er landet i København

8 Dicembre 2016
2.203 Views

Et besøg hos Eataly i København, er som at dykke i La dolce vita, at smage på den kultur og de madtraditioner, som har gjort Italien til det eftertragtet mål for madturisme, det er i dag

Eatalys historie, herunder den nylige åbnede afdeling i København, handler om følelser, dufte og smage, og bliver fortalt af de mennesker, der leverer kædens produkter. Landmænd, kokke, bagere, pizzamagere og konditorer, der udfører deres arbejde med stort indsats og passion. Kæden så dagens lys i 2007, da den fremsynede italienske iværksætter, Oscar Farinetti, stiftede den første afdeling i Torino med mottoet ’købe, spise, lære.’ Siden er det blevet til 19 afdelinger spredt i hele Italien samt 10 i udlandet i blandt andet USA, Brasilien, De Forenede Arabiske Emirater, Tyrkiet, Japan og Korea. Hver afdeling er inspireret af et tema, som kan handle om noget historisk, en vigtig person eller en bestemt ide. Med Eataly København har Nordeuropa fået sin egen afdeling, som har fået ’lykke’ som tema, da Danmark er blandt de højst placerede lande i verden, når det kommer til lykke. Eataly København er 2000 m2 stort og ligger i undertagen i stormagasinet ILLUM på Østergade 52. Som besøgende træder man ind i et stort område med et bredt udvalg af kvalitets madvarer fra Italien samt tre spisesteder, to barer, fem stande til smagsprøvninger og et rum til undervisningen. Det er muligt at følge med i pizzabagerenes arbejde med at ælte og bage pizzaer lavet på surdej og økologisk mel, fra det åbne køkken med stenovn. På hylderne finder man et rigt udvalg af balsamico eddike, et område med ekstra jomfru olivenolie fra nord og syd, tomat pure fra Syditalien, øko-mel, frisk pasta, tørret pasta fra Gragnano, udvalgte oste og charcuteri fra velrenommerede leverandører samt italienske oste produceret på dansk mælk. Derudover finder man et kæmpe udvalg af kager såsom amaretti og cantuccini.

Caféen ved siden af, byder på håndlavet chokolade, af et velkendt mærke fra Piemonte og i vinbaren finder man et imponerende sortiment af italienske vine og både danske og italienske øl. Afdelingen for madskolen er beregnet til 12 elever ad gangen og udbyder et bredt udvalg af madkurser til børn og voksne, i tråd med kædens filosofi, om vigtigheden af at lære at spise godt og med bevidsthed. Kurser, smagsprøvninger og events med deltagelse af producenterne er også en del af madskolens program og er også her i tråd med kædens filosofi: ’Spis bedre, lev bedre’. Interessen for det italienske køkken er stadig stigende i København og man kan levende forestille sig, at Eatalys tre restauranter La Pizza, La Pasta og La Rosticceria med deres udbud af traditionelle italienske retter, der kan nydes i butikken eller købes med hjem, vil falde i kundernes smag. Udbuddet af pastaretter er stor, deriblandt den obligatoriske rigatoni all’amatriciana. Af pizzatyper finder man blandt andet den klassiske romerske pizza, toppet med de bedste råvarer, ligesom spisestederne også byder på et stort udvalg af charcuteri og oste, salater, supper og et udsnit af kødretter, der emmer af ægte italiensk kvalitet.

Udover alt dette byder Eataly hver måned på en lang række arrangementer, events, festival og gratis smagsprøvninger, så der altid er noget nyt at komme efter. Her kan de besøgende få muligheden for, at gå på opdagelse i det brede spektrum af specialiteter fra Italiens mange regioner, som er så forskellige, men som har det til fælles, at de bygger på århundreder gamle traditioner og viden samt en unik biodiversitet. Hos Eataly i København finder man et ægte hjørne af alt det bedste fra Italien.

 

Leave A Comment