LASCIAMOCI ISPIRARE DALLE RICETTE DI MODERNE MAMMA
gustose ricette d’autunno per ritrovarsi tutti insieme intorno ad una tavola imbandita
Grønsagslasagne
Lasagne alle verdure saporite
INGREDIENSER (5 personer)
300 g friske lasagneplader
4 store gulerødder
5 stængler blegselleri
2 løg
2 porrer
2 spsk. olivenolie
1 terning grønsagsbouillon
2 dl vand
100 g Galbani Parmesan
Bechamel-sauce:
2 spsk. hvedemel
30 g smør
8 dl mælk
1 tsk. salt
Peber efter smag
Tilbehør: Sprød salat
TILBEREDNING
Kom grønsagerne i foodprocessoren, og hak dem fint, før de steges i olivenolie nogle få minutter på en stor pande. Tilsæt bouillon og vand, og lad det simre i 15-20 minutter, før du krydrer med salt og peber. Skru op for varmen til sidst, hvis vandet ikke er fordampet.
Imens tilberedes bechamel-saucen ved at smelte smørret i en gryde. Herefter sigtes melet ned i smøret under omrøring. Lade det simre et par minutter, uden at det tager farve. Fjern gryden fra varmen, tilsæt mælken og rør med en træske. Sæt gryden tilbage på varmen, giv det salt og peber og kog op under omrøring til passende konsistens.
Læg skiftevis lasagneplader, grønsager og bechamel-sauce i et smurt fad, indtil du løber tør. Drys med parmesan, og bag ved 200º i 30 minutter, før du serverer med en sprød salat.
Tip: Alle grønsager kan bruges til denne opskrift, vælg efter sæson, smag og behag.
_________________
Salat med asparges
Asparagi, insalata, mozzarella e pomodori
INGREDIENSER (4 personer)
2 bundter asparges
250 g blandet salat efter egen smag
1 bakke San Marzano-tomater
150 g Galbani Mozzarella Minikugler
Ekstra jomfruolivenolie
Balsamicoeddike
Salt og Peber
Durumbrød
TILBEREDNING
Vask aspargesene, og skær enden af dem. Blanchér dem derefter i letsaltet vand i ca. 1 min. Skyl salaten, og anret den på et fad. Skyl derefter tomaterne, og halvér dem.
Dræn mozzarellakuglerne, og anret dem på salaten sammen med asparges og tomater. Hæld lidt jomfruolivenolie og balsamicoeddike hen over retten. Krydr med salt og peber, og servér et lunt durumbrød til.
__________________
Mascarpone-tærte
Torta al Mascarpone
INGREDIENSER (4 personer)
500 g Galbani Mascarpone
3 spsk. hvedemel (Type 00)
3 æg
4 spsk. sukker
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 pakke tærtedej
10 g blødt smør
40 g valnøddekerner
1 usprøjtet citron
1 stang vanilje
1 kugle vaniljeis per person
Evt. citronmelisse til pynt
TILBEREDNING
Pisk æg med sukker, og tilsæt kornene fra vaniljestangen. Vend mascarpone i æggemassen, og rør grundigt med en ske. Tilsæt mel, salt, fintrevet citronskal og bagepulver.
Smør et tærtefad med lidt blødt smør og læg tærtedejen i formen.
Kom mascarponemassen oven på, og drys med hakkede valnødder på toppen. Sæt tærten i en forvarmet ovn ved 180º, og bag den i 30 minutter, indtil dejen er bagt, og mascarponemassen har sat sig. Tærten tages ud, og serveres lun med en kugle vaniljeis og lidt citronmelisse på toppen.
Tip: Prøv æbler i små tern i stedet for valnødder.