Ny dansk-italiensk kunstforening Af Eva Gericke

28 Gennaio 2022
Comments off
1.199 Views

Ny dansk-italiensk kunstforening 
Af Eva Gericke

Et luftrensende maleri var et af de mange højdepunkter i den nye dansk-italienske kunstforening DIAAs første udstilling Fresh Art – Fresh Air. De 13 unge kunstneres værker har i sommeren 2021 bevæget sig fra Calabrien over Milano, Frankfurt, København og Holstebro.

Mere dansk kunst i Italien og mere italiensk kunst i Danmark. Det er hovedideen bag den nye Dansk Italiensk Kunstforening / Diaa – Danish Italian Art Association. Foreningen er stiftet af Charlotte Steiner og Eva Gericke, der begge er danskere, italiensk gift og med mange erhvervsaktive år i henholdsvis Milano og Palermo. Charlotte og Eva har altid haft interesse for kunst og kultur, og gennem årene har de udviklet et stærkt netværk af italienske og danske samarbejdspartnere.
”Vi er en platform, der videreudvikler og forbinder interesserede organisationer i at samarbejde med kunstnere, især med fokus på udvikling af nye talenter. Foreningen er åben for alle der har interesse for kunst og kultur, og man behøver ikke at være kunstkender for at blive medlem. Vores arrangementer vil blive bygget op om en kulturel oplevelse som gerne omfatter både kunst, musik og dans”, fortæller Charlotte Steiner.
Foreningen tilbyder medlemmer og publikum at være med på en udforskningsrejse til landenes samtidskunst, udstillingssteder, kuratorer, institutioner, der er nogle af de bedste i Europa. En kunstelite, der er en lukket verden for de fleste. Dansk Italiensk Kunstforening åbner denne verden op ved at formidle samtidskunsten med udstillinger, hvor man personligt kan møde kunstnerne og de internationale kuratorer. Derudover kan mødet foregå både gennem foredrag og dialog. Den er et samlingssted for kunst af høj kvalitet og for nye talenter. I foreningen tænkes der innovativt og udstillingerne er ikke kun med fokus på samtidskunsten.
Eva Gericke fortæller ”Det er vores ide at kunstforeningen skal være et bindeled mellem kunstnere og tilskuere, mellem kunstværker og besøgende, mellem producenter og offentlighed. Et sted, hvor man kan tale om kunst, genopdage tradition og omfavne nye eksperimenter. Og selvom vores afsæt er unge kunstnere og samtidskunst, så ser vi også meget gerne i andre retninger og er fx lige nu i gang med et projekt hvor vi arbejder i krydsfeltet mellem virtuel teknologi og værker af store gamle kunstnere”.

Frisk luft på Christiania og Slagteriet i Holstebro
Foreningens første store projekt ”Fresh Art og Fresh Air” er en vandreudstilling med fokus på kunst og klima. De 13 kunstnere er alle udklækkede fra det velrenommeret kunstakademi i Milano, ”L’Accademia di Belle Arti di Brera”, og værkerne er udvalgt af akademiets professor i samtidskunsthistorie Andrea del Guercio.
”L’Accademia di Belle Arti di Brera er stiftet i 1776 og er Milanos historiske og kunstneriske “hjerte”. Der er mere end 4500 internationale studerende hver år og herfra er kunstnergruppen udvalgt og sat på turne i Europa”, fortæller Professor Andrea Del Guercio.
Udstillingen blev for første gang sat op i sommeren 2021 i Calabrien i Syditalien, i kommunen Corigliano-Rossano, og efter en tur på gallerier i Milano og Frankfurt landede værkerne i Danmark. Første udstilling på dansk jord var i august på Stadens museum for Kunst, Gallopperiet på Christiania i København og derefter gik turen til produktionshuset og galleriet Slagteriet i Holstebro, hvor man har særlig fokus på unge talenters arbejde med kunsten i et internationalt perspektiv.
Også her blev de unge kunstnere budt varmt velkommen. Slagteriets direktør Pia Stræde Palmelund fortæller at ”direktøren for ICC – det italienske kulturinstitut i København, Raffaello Barbieri under hans besøg gav udtryk for en stor interesse og opbakning til Akademiets elever og deres arbejde. Samtidig er vi i Slagteriet meget glade for, at kunne danne rammen om de internationale talenters udstilling. Det er et scoop at få sådan en udstilling til Holstebro, når man ser på de andre steder, udstillingen har besøgt rundt om i Europa”.

Udstil eller bliv en del af kunstforeningen
Dansk Italiensk Kunstforening https://www.facebook.com/Dansk-Italiensk-Kunstforening-102717402106719/ er oprettet i Juni 2021. Bliver man medlem af foreningen har man muligheden for, at vinde kunst af kunstnere fra velrenommerede kunstakademier såsom ”L’Accademia di Belle Arti di Brera”.
Ønsker du at blive en del af Diaa enten som virksomhed, institution eller privat medlem, kontakt os via foreningens hjemmeside www.diaa.one.

_________________________________

Fresh Art | Fresh Air
Blandt de mange fine bud på Fresh Art – Fresh Air over temaet kunst og klima var bl.a. Alfredo Romios værker, der er printet på økologisk stof fra produktet “This is Coover” med et filter, som sørger for at rense luften i hele udstillingslokalet. Andre bud på samtidskunst fra Nicolas Steiner er inspireret af klassisk ikonografi med figurer, positurer og farver, som forvandler det historiske materiale til noget personligt.
De øvrige medvirkende på udstillingen var Gabriele Artusio, Gabriele Barbagallo, Sebastiano Branca, Giovanni De Luca, Arianna De Stefani, Leonardo Gambini, Tommaso Lugoboni, Davide Meroni, Giulia Moretti, Lea Russo og Luming Zhang.

Comments are closed.