Kom med til DIAAs kunstudstillinger Af Eva Gericke Sørensen

2 Giugno 2023
Comments off
624 Views

Kom med til DIAAs kunstudstillinger 
Af Eva Gericke Sørensen

DIAA, Den Dansk Italienske Kunstforening er glade for, at kunne præsentere to af Italiens store kunstnere, Giannetto Fieschi og Sergio Vacchi, sammen med 7 unge italienske kunstnere i udstillingen ”Italiensk Samtidskunst – Generationer mødes”.

Denne udstilling er et udvalg af værker af Giannetto Fieschi (1921-2010) og Sergio Vacchi (1925-2016), kurator for udstillingen er kunsthistorie professor Andrea del Guercio, der har været kommissær for den International Biennale i kunst i Venedig. Udstillingen præsenteres i samarbejde med L’Accademia di Belle Arti di Brera i Milano og Det Italienske Kulturinstitut i Hellerup.

Giannetto Fieschi blev født i Val Brembana, Bergamo i en familie af adelig oprindelse, som han snart flyttede til Genova med. Her studerede han på det medicinske fakultet og på Kunstakademiet. Efter krigen fortsatte han sin kunstneriske virksomhed, mens han fortsatte med at studere medicin. Han underviste på Accademia di Belle Arti i Genova og ved Tennessees Universitet. Han udstillede i Venedig Biennalen i 1948, 1950, 1954 og 1964 og på Roms Quadrennial (1965-1986). I 2021, 100 år efter hans fødsel blev der afholdt en stor udstilling for ham i Genova og i 2022 kuraterede kunstkritikeren Vittorio Sgarbi hans værker i Viterbo.

Sergio Vacchi blev født i Castenaso, Bologna, hvor han opgav sine jurastudier for at blive autodidakt kunstner. I begyndelsen af 1960’erne flyttede han til Rom, hvor hans malerier rejste store kontroverser med den romersk-katolske kirke og da Vacchi i 1964 udstillede på Venedig Biennalen, blev det frarådet katolikkerne at besøge hans udstilling. I 1990’erne helligede Vacchi sig til selvportrætter og portrætter, iblandt hvilke også af filmstjernen Greta Garbo. I 2020 var han aktuel med en udstilling i Siena, byen hvor han boede i slutningen af 2000’erne da han stoppede med at male på grund af Parkinsons sygdom.

Sergio Vacchi og Giannetto Fieschis grafiske værker udstilles sammen med 7 uddannede kunstnere fra Milanos kunstakademi ”L’Accademia di Belle Arti di Brera”: Alfredo Romio /Nicolas Steiner /Mario Silva /Lucrezia Zaffarano /Gabriele Artusio /Giacomo Giori/ Luming Zhang.

”Italiensk Samtidskunst – Generationer mødes” vises hen over sommeren både i Hellerup og i Brande. I Brande åbner udstillingen i forbindelse med deres ”International Street Art Festival”, som afholdes 24. og 25. juni. Festivalen tiltrækker op mod 50.000 personer hvert år når internationale gadekunstnere dyster inden for tre kunstkategorier: 3D-kunst, Fri kunst og Kopiværker. Udstillingen kan ses på Hotel Dalgas i Brande indtil d. 17. juli.

I Hellerup vises udstillingen hos Det Italienske Kulturinstitut, på ferniseringsdagen den 11/8 finder den årlige lodtrækning af et kunstværk til en værdi af 10.000 DKK for DIAAs medlemmer. Vi kan allerede nu afsløre, at det enten vil være et grafisk værk af Sergio Vacchi eller Giannetto Fieschi som udloddes. Jo før du melder dig ind i DIAA, jo flere lodder har du og des større chance for at vinde, det koster 186 DKK. Derudover, vil der være kåring af vores ”open calls” for gymnasier og børn med dertil hørende live musik, italienske lækkerier og kreativitets bord for børn.

Vises som en boks.
Italiensk Samtidskunst – Generationer mødes
Hotel Dalgas, Store Gade 2, 7330 Brande.
24. juni – 17. juli 2023
Fernisering: lørdag d. 24. juni 2023 kl. 11.00-13.00
Samtidig med åbning af ”International Street Art Festival”.

Det Italienske Kulturinstitut, Gjørlingsvej 11, 2900 Hellerup
11. – 31. august 2023
Fernisering: fredag d. 11 august kl. 16.00-19.00

DIAA gør opmærksom på at Den italienske kunstner Ilaria Paccini, bosiddende i Rom, udstiller på RoS Gallery i Roskilde fra 4. maj til 30. juni 2023: ”Thorvaldsen og Paccini – Mellem hukommelse og fantasi”. Ilaria Paccini afsøger materialiteten i marmor og stål. Det sker i et samarbejde med Thorvaldsens Museum, der har udlånt genstande til udstillingen.
DIAA tilbyder nu også et medlemskab for virksomheder, som inkluderer invitation til fernisering af minimum 2 dansk-italienske udstillinger om året og deltagelse i den årlig lodtrækning af et kunstværk (Værdi 10.000 DKK). Samt rådgivning og 10% rabat ved erhvervelse af dansk-italiensk kunst. Der iblandt også vores koncept ”Fresh Art|Fresh Air”, hvor kunstværket printes med eco friendly stof og farver og monteres med et filter på bagsiden, som renser luften. Leje af kunst til messestande og mødelokaler. Årlig medlemspris 690,00 DKK. Kontakt os gerne på info@diaa.one for mere information.

 

Comments are closed.