Kunstsamlerenes paradis Af Charlotte B. Steiner

2 Dicembre 2023
Comments off
574 Views

Kunstsamlerenes paradis
Af Charlotte B. Steiner

Formålet med messen er at formidle kontakt mellem enten et galleri eller kunstneren selv og dig som kunstinteresseret forbruger med henblik på køb/salg af kunst. Det gode ved en stor kunstmesse er, at den samler mange forskellige gallerier og kunstnere på ét sted. Derfor er det en god mulighed for dig at opleve kunst helt tæt på. Selvom du måske ikke er kunstsamler, så er det sjovt og en god oplevelse at besøge messen. Dansk Italiensk Kunstforening – DIAA giver dig her indsigt i tre messer i Danmark og tre messer i Italien, som du kan tilføje til din næste rejseplan.
Art Herning, Danmarks kunstmesse i MCH Herning Kongrescenter, 26. – 28. januar 2024.
I 2023 blev der fejret 25-års jubilæum med 42 danske udstillere og 9.500 besøgende. I 2024 forventes over 250 danske og internationale kunstnere at deltage. “Start din kunstsamling” vil igen være tilgængelig, hvor du kan finde udvalgte værker til under 10.000 kr. blandt alle gallerier på messen.

Chart Art Fair fandt sted 24.– 27. august 2023 i Kunsthal Charlottenborg på Kongens Nytorv i København K, hvor det kongelige Danske Kunstakademi har hjemme.
Chart Art Fair fokuserer på nordiske kunstnere og gallerier med 32 udstillere og i 2022 var der 22.000 besøgende. Her kan du opleve førsteklasses samtidskunst fra de bedste kunstnere og gallerier, primært fra Norden, herunder Edition Copenhagen og V1 Gallery. CHART i Tivoli, den anden udgave, præsenterer værker af 16 internationale kunstnere I Københavns
forlystelsespark. En ny tilføjelse for 2023 er “Start Collecting with CHART”, hvor hvert deltagende galleri præsenterer et enkelt kunstværk af en etableret kunstner, prissat under 20.000 DKK (2700 EUR).

Enter Art Fair finder sted på samme datoer som CHART men på Lokomotivværkstedet i København SV. Det er en relativt ny kunstmesse, der så dagens lys i 2019 og præsenterer både dansk og international kunst. Messen inkluderer over 50 internationale gallerier, der tilsammen repræsenterer over 300 kunstnere. Forventet antal besøgende i 2023 er 20.000.

To gallerier fra Rom deltager på Enter Fair: Galleri Anna Marra deltager for tredje gang og præsenterer internationale kunstnere som Adegboyega Adesina, Andrés Anza og Khadija Jayi. Galleriet har tidligere udstillet på messen i Verona og deltager også på messer i London, New York og Mexico. Det italienske galleri Francesca Antonini deltager for første gang og præsenterer fem unge italienske kunstnere: Sabrina Casadei, Francesco Casati, Rudy Cremonini, Marta Naturale og Enrico Tealdi. Galleriet har udstillet i Italien i flere år, både i Bologna og Torino.

ArtVerona afholder sin 18. udgave fra 13. til 15. oktober 2023 på Veronafiere, med en forhåndsvisning den 12. oktober. Messen præsenterer 135 gallerier med moderne og samtidskunst og giver et internationalt perspektiv. Området Habitat sætter fokus på historisk kunst, mens Evolution ser på fremtidens kunst med teknologi, lige fra kunstig intelligens og robotik til 3D-animation og nanoteknologi. En “Red Carpet” skabt af den amerikanske kunstner Peter Halley markerer begivenheden, og forholdet mellem ArtVerona og byen forstærkes. Verona summer i de dage af liv, hvor både teater, danse og musik livet også er en del af denne kunstmesse.

ARTISSIMA i 2022 tiltrak messen 33.200 besøgende på 4 åbningsdage. 28 lande og 4 kontinenter var repræsenteret af 174 gallerier, heraf 69 var italienske, og 105 var udenlandske. ARTISSIMA fejrer sit 30-års jubilæum i 2023; den blev grundlagt i 1994 og afholdes på Oval i Torino fra 3. til 5. november 2023 (med en forhåndsvisning den 2. november). Dette er den eneste messe i Italien, der udelukkende er dedikeret til samtidskunst, med deltagelse af gallerier fra 33 lande og 4 kontinenter.

ArteFiera i Bologna fejrer sit 50-års jubilæum og afholdes fra 2. til 4. februar 2024. Dette er en milepæl, som ingen anden italiensk kunstmesse endnu har nået. I 1974 besluttede BolognaFiere at præsentere en lille sektion dedikeret til moderne og samtidskunst som en del af det, der dengang stadig blev kaldt Fiera Campionaria. I den første udgave deltog blot ti gallerier; året efter var antallet allerede vokset til 200. I 2023 besøgte 50.000 mennesker ArteFiera i Bologna.

Hvis du vil en del af vores kunstforening Diaa, deltage i kunstudstillinger og købe kunst til gode priser så tilmeld dig på www.diaa.one.

Comments are closed.