Ultime novità
IN LIBRERIA sull’Italia (novembre 25, 2023 5:11 pm)
Italiens vulkanvine Af Carlo Merolli (novembre 11, 2023 5:32 pm)
SICILIA BEDDA di Luisa Del Prete (ottobre 30, 2023 5:13 pm)

ELEGANT FOLKEKOMEDIE

12 Giugno 2017
2.459 Views

Massimo – Bar Lumes lidt excentriske ejer har en dårlig morgen: Han har stødt sin tå, hans bil er fjernet, han kommer for sent og deprimeres yderligere ved tanken om, at de lyserøde sider i La Gazzetta dello Sport ikke længere vil have sit jomfruelige udseende, men være gennembladret og krøllet af fire par gamle hænder, før de havner i hans. Vi er igen i BarLume i den toscanske by Pineta, hvor de fire gamle mænd, vi kender fra de første romaner i serien, knevrer, småskændes, spiller kort og nu også billiard, spiser is, og drikker expresso, gerne med en skarp til, mens de håber, at der vil ske noget spændende i den lille by, Pineta. Som et mord, for eksempel. Heldigvis sker der en bilulykke, hvor en mor og søn, arvinger efter en byggematador dør. Moderen har været pressesekretær for en politiker, en kedelig type, der er opstillet til det snarlige valg i byen. Og så er det en af de gamle mænd kommer i tanke om, at der vist var noget med de to, og lynhurtigt er ulykken et mord, som naturligvis må meldes til den sure, calabriske kommissær Fusco, der endnu en gang – hvad opklaringen angår, bliver snydt af Massimo. Marco Malvaldis Bar Lume-serie er ikke klassiske kriminalromaner med blod og vold, de bringer på charmerende vis minndelser om britiske krimier og italiensk folkekomedie, krydret med Massimos småfilosofiske betragtninger om religion, kvinder, poesi og lignende vigtige sager. Intrigerne er luftige, humoren let, sæbeboldene hænger i luften, og det hele falder nogenlunde på plads til sidst.

 

Marco Malvaldi: Spillets Konge.

Oversat af Kirsten Asaa.

Forlaget Arvids. 178 s. 218 kr

Leave A Comment