Ultime novità
IN LIBRERIA sull’Italia (novembre 25, 2023 5:11 pm)
Italiens vulkanvine Af Carlo Merolli (novembre 11, 2023 5:32 pm)
SICILIA BEDDA di Luisa Del Prete (ottobre 30, 2023 5:13 pm)

Napolitanske pizzaer hitter i Holstebro – Tekst af Charlotte Juul Paaske

11 Settembre 2022
Comments off
500 Views

Napolitanske pizzaer hitter i Holstebro
Tekst af Charlotte Juul Paaske

Ristorante Pizzeria Italia er én af Holstebros ældste restauranter.
I 1991 blev Tommaso Zuccarello ansat i restauranten, som han blot få år senere overtog ejerskabet af. Tommaso har sicilianske rødder og – om nogen – kendskab til, hvordan man kokkererer i et italiensk køkken.

Ristorante Pizzeria Italia ligger meget centralt på den nordlige side af Storåen – så tæt på åen og byen, at man ved de udendørs borde kan høre vandets rislen og byens summen af liv.

“På vores terrasse har vi 12 borde med i alt 40 spisepladser, og for nogle år siden gennemgik restauranten en indendørs modernisering”, fortæller Tommaso og tilføjer, at han i den forbindelse kiggede efter en ny bestyrer af stedet.
En bestyrer, der kunne fungere som indehaverens højre hånd, hjælpe til i køkkenet, stå for indkøb, regnskab og vagtplaner.
Valget faldt på den aalborgensiske kok, Martin Lohmann, som i sin nordjyske hjemby tidligere har drevet to spisesteder.

“Der skulle ske noget nyt”, fortæller Martin om sin ansættelse hos Tommaso.

“Valget af Ristorante Pizzeria Italia var det helt rigtige for mig”, lyder det sikkert fra den 35- årige kok, der er uddannet indenfor netop det italienske køkken.

Martin Lohmann har altid næret en dyb interesse og lidenskab for den italienske gastronomi og italienske vine. Gennem sin interesse har Martin oparbejdet en stor viden og et solidt kendskab til de smagfulde druer fra “støvlelandet”.

Da Martin blev ansat i restauranten på Brotorvet 3, gik der ikke lang tid, før en gennemgående renovering og fornyelse af stedet blev igangsat, og Ristorante Pizzeria Italia fremstår som et indbydende spisested – med god plads til og imellem gæsterne.

Indehaveren, Tommaso, forklarer:

“I forbindelse med Covid-19-restriktionerne måtte vi halvere antallet af spisende gæster i restauranten. Vi har tydeligt kunnet mærke og høre på vores gæster, at de nyder den gode plads mellem bordene”, lyder det eftertænksomt fra den sicilianske restaurantejer, som samtidigt tilføjer, at gæsternes oplevelser og udtalelser vægter højt.

På menukortet, som for nyligt blev opdateret med pizzaer – lavet efter originale napolitanske opskrifter, syner og lyder retterne meget italienske.
Det specielle ved napolitanske pizzaer starter allerede ved forberedelsen af selve pizzabunden, nemlig ved fremstillingen af dejen.

Der bliver brugt et helt specielt italiensk mel og en hel speciel metode, som set i Napoli, hvor pizzaen stammer fra.

Napoli er også området, hvor køkkenchefen, Lucas, og hans familie stammer fra. Pizzadejen gennemgår en 48-120 timers fermentering, inden den slåes ud til pizzabund, bliver bagt – og inden gæsterne får lov at spise den.

Den lange forberedende proces sikrer, at man får en luftig, autentisk og let fordøjelig pizzadej med den stenbagte smag, mozzarella, en hemmelig hjemmelavet tomatsauce og en helt masse kærlighed.

Læser man videre på menukortet, findes der også pasta- og kødretter, samt kokkenes 3-retters menuer. Man aner straks, hvordan den røde tråd på troværdig vis fortsætter. Og det findes der naturligvis en forklaring på:

Tommaso har nemlig ansat to mand med dybe rødder fra hjemlandet:
Køkkenchefen og den ansvarlige for menukortet, Luca Luciano d’Alessandro, som har været ansat siden 2018 – og kokken, Gianmarco Palmiero, der forrige sommer flyttede til Danmark fra Toscana.

Tommaso og Martin har et godt og funktionelt team bag sig med indsats fra både tjenere, opvaskere, kokken og køkkenmedhjælpere.
Sammen er de med til at sørge for, at gæsterne får en hyggelig og smagfuld oplevelse, der uden tvivl leder tanker og smagsløg hen på den velkendte italienske stil.

Forkæl dine smagsløg med ægte italienske retter og velsmagende vine – og lad duften af stenbagte pizzaer krydre din næse.
Bestil bord hos Ristorante-Pizzeria Italia og nyd en autentisk middag fra det pragtfulde køkken.

Comments are closed.