Aktiv ferie i Colli Euganei Af Fie Erikka Hansen

21 Ottobre 2023
Comments off
738 Views

Aktiv ferie i Colli Euganei
Af Fie Erikka Hansen

Danskere er et aktivt folkefærd. Vi cykler til arbejde, løber ture i skoven, går til håndbold eller løfter håndvægte i det lokale fitnesscenter. Især cyklen er en trofast følgesvend gennem hele livet for de fleste danskere, og nu er de populære elcykler også blandt danskernes favoritter. Danskere er også et folkefærd, som har forstand på hygge, afslapning og nærvær. Vi nyder et glas vin og god mad sammen med dem, vi holder af. Kombinationen af alt dette er at finde i Colli Euganei – det fantastiske bjergområde i regionen Veneto. Her er der gode cykelstier, termiske bade, vulkanske vine og autentiske italienske restauranter. Hvad mere har man brug for? Rejsebureauet Viaggiare Curiosi tilbyder guidet cykelture i Colli Euganei-området, vin- og olivenoliesmagninger hos de lokale samt besøg ved de termiske bade.

Turen dertil
Jeg fløj fra København til Venedig henad morgenstunden en junidag. Solen skinnede gennem flyets mange vinduer, og jeg mærkede straks den italienske varme. Udsigten over regionen Veneto var enestående. I Venedigs lufthavn blev jeg hentet af George, som arbejder sammen med rejsebureauet Viaggiare Curiosi. Han kørte mig til Galzignano Terme Spa & Golf Resort i Colli Euganei, hvor jeg skulle være i et par dage. George, som også er ægtefælle til rejsebureauets chef, Carmen, fortalte om regionen Veneto og dens turisme. For det er ikke bare hovedstaden Venedig, byen med millioner af turister hvert år, som fortjener et besøg. George vil gerne brede turismen ud, og specielt Colli Euganei-området fortjener mere opmærksomhed, mente han. Og jeg kan kun give George ret.
Colli Euganei er et af de smukkeste områder i Norditalien og byder på en enestående kombination af rig natur og historie samt termiske bade, fantastiske cykelruter, vulkanske specialvine og ren afslapning. Det lave bjergområde strækker sig mellem byerne Padua og Vicenza og er forbundet med kanaler.

Wellness
Det største område i Europa med termiske bade og spa er i Euganei. I flere århundrede har området været metropol for helbred og wellness. I gamle dage sejlede romerne langs kanalerne i området og brugte flittigt de termiske bade. De termiske kilder strømmer fra underjordiske lag i det nordlige Italien og er en naturlig kilde til varmt vand. Kilderne i området er rige på mineraler som svovl, kalk, jern og natrium, der menes at have gavnlige virkninger på kroppen. Det siges, at det termiske vand hjælper med at lindre muskel- og ledsmerter, reducere stress, forbedre blodcirkulationen og ikke mindst hjælper med at forynge og opfriske huden. Besøg i de termiske bade er den perfekte måde at genoplade krop og sind på.

På elcykel rundt i Colli Euganei
Italienere er ikke født med en cykel i hånden, som mange danskere er. Det er ikke typisk for italienske byer at have cykelstier, og derfor kan det ofte være farligt at sætte sig op på en cykel i Italien. Men frygt ej. Området Colli Euganei har et omfattende netværk af cykelstier, der snor sig gennem det bakkede landskab og de maleriske byer. Længden af cykelstierne kan variere afhængigt af ruten, og der er cykelstier af forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med. Elcyklen hjælper dig op ad de stejle bakker, og batteriet på cyklen holder hele dagen.

Ved Galzignano Terme Spa & Golf Resort står cyklerne på en lang række og venter på eventyr. Det føles befriende at hoppe op på en elcykel og cykle rundt i det italienske landskab, og man oplever byerne og naturen på en mere autentisk måde. Markernes duft, lyden af cikader og varm vind i håret fik mig til at nyde hvert eneste sekund på cykelturen.

Arquà Petrarca
På cykelturen holdt vi stop i den kendte middelalderby Arquà Petrarca, der har fået sit navn efter den berømte italienske digter fra renæssancen, Francesco Petrarca, som boede i byen de sidste år af hans liv. Selv den danske digter og kunstmaler Holger Drachmann, kendte i sin tid til Francesco Petrarca og hans værker, som står beskrevet i Drachmanns digt ”Foraar i de euganeiske Bjerge” fra 1800-tallet. Byens charmerende atmosfære er bevaret med brostensgader, stenhuse med farverige blomsterkasser og små caféer. Arquà Petrarca er omgivet af de bølgende bakker og vinmarker i Colli Euganei, som skaber den smukkeste udsigt, så langt øjet rækker.

Inden vi hoppede på cyklen igen, besøgte vi vinbaren L’Enoteca di Arquá, hvor vi fik serveret den berømte Spritz Euganeo. Den italienske aperitif består af lokalproduceret Prosecco og likør fra Colli Euganei og smager forfriskende efter en cykeltur i det bakkede landskab.

Vulkanske vine
På cykelturen besøgte vi vingården Loreggian, som har produceret vin igennem flere generationer.
Colli Euganei-området har haft vulkansk aktivitet for mange år tilbage, og det har været med til at skabe en særlig jordbund, som gør vindyrkningen i området unik. De vulkanske vine fra området er kendt for deres friske smage

og ikke mindst kendt for at være af høj kvalitet.
Hvidvine fra området har ofte en frugtig karakter, mens rødvine ofte smager mere frugtige og krydrede.
Regionen Veneto er specielt kendt for at producere den mousserende vin Prosecco, men i Colli Euganei-området vil man gerne have mere fokus på den lokalproducerede Prosecco, som de kalder for Serprino – og den smager helt forrygende.

Besøget værd!
Colli Euganei er en skjult skat i det nordlige Italien, hvor du kan nyde den rige natur, lange cykelture og afslapning i de termiske bade. Så slap af, nyd det gode liv og oplev Colli Euganei.

Comments are closed.