Teresas passion for jorden

16 Settembre 2016
2.070 Views

Da Teresa ikke kunne finde et job, der kunne leve op til hendes ønsker og forventninger, besluttede hun sig for at blive sin egen chef. Siden har hendes vilje og mod på udfordringer ført hende til det sted, hun er i dag

img_7121-2Kærligheden til jordbrug og ambitionen om at have et tilfredsstillende erhverv har drevet Teresa Fresu til at skabe det unikke landbrugs bedrift “Resilient Farm”. Da hun flyttede til København i 2010 grundet et stipendiat, håbede Teresa at finde bedre vilkår for at vie sit liv til landbruget, end hun havde i Italien. Men det viste sig fra starten at være vanskeligt at få en karriere indenfor landbruget, da beskeden lød, at hun var for højt kvalificeret til de jobs, hun søgte. I 2015 begyndte Teresa at arbejde for ØsterGRO, en Urban Farm som findes på taget af en bygning i Æbeløgade ved Ryparken. ØsterGRO er en såkaldt CSA – en Community-supported agriculture, som er et projekt baseret på en økonomisk model indenfor landbrug, hvor medlemmerne for et fast beløb hver uge modtager en kasse med produkter dyrket på taget (oestergro.dk).
Det virkelige vendepunkt kom først senere

fiore-x-graziaDa Teresa flyttede til Hvalsø med familien mødte hun Virginia Holst, der er ex borgmester i kommunen og hun blev introduceret til sønnen Erik, som foruden sit arbejde med autistiske børn driver et landbrug. Herfra fik Teresa mulighed for at forpagte sine egne 3000 m² jord, som hun omdannede til Resilient Farm og blev dermed den første italienske kvindelige iværksætter indenfor landbrug. Teresas landbrug er i gang med at blive omdannet til et økologisk landbrug og får det officielle ØKO mærke fra april 2017.
Helt hendes eget og strengt økologisk

Utilfredsheden over kvaliteten af frugt og grønt på det danske marked er meget udbredt og det vanskeliggør valget om en sund kost med hovedvægten på økologiske produkter. Resilient Farm vil gerne gøre noget ved problemet ved at udbyde et stort sortiment af varer, herunder bredbladet endivie, radicchio salat, squash, courgetteblomster, spiselige blomster, chiliplanter, bælgfrugter og meget andet. Den høje kvalitet af produkterne, hvoraf mange stammer fra Italien, udgør flagskibet i projektet. Teresas vision er at til
byde sine kunder de bedste råvarer, der altid ’smager af noget’. ”At handle direkte med et landbrug er et sikkert valg i forhold til at spise sundt og med god smag” slutter Teresa af. For at blive kunde i Teresas landbrug skal man oprette et abonnement, en slags ’klippekort’, hvorefter man vil modtage 5 muleposer med 5 slags forskellige produkter i efter eget valg og i det tidsrum, der er aftalt. Indtil videre har Teresa 10 faste kunder, nogle italienske og franske, men også danskere, et faktum der understreger kvaliteten af produkterne.
Honning og sæbe lavet på bivoks

Teresa producerer også sin egen honning og hun har fire forskellige bi-familier, to i sin egen have og to på sit landbrug. Honningen bliver udvundet ved slyngning, som er en metode hvor man udnytter centripetalkraften, idet man i en slynge får tavlerne til at dreje hurtigt rundt, så honningen slynges ud af tavlerne. Et glas med 450 gram i koster 40 kr. og snart vil salget af tørrede blomster til fremstilling af te, samt produktionen af sæber lavet på bivoks og honning, også blive sat i gang.

Er det givende at have et job som dit?

Ja – svarer Teresa. Mange anerkender hendes indsats og melder tilbage at kvaliteten af hendes produkter minder dem om smage fra fremmede steder. Teresa fortæller desuden: ”Selvom Italien har et fantastisk godt og varieret landbrug i forhold til Danmark er jeg overrasket over, hvor nemt det har været for mig at etablere mit eget landbrug. Her modtager den enkelte landmand en del støtte og opbakning fra staten. Derudover tæller det meget for mig, at jeg skrev speciale om bynært fransk landbrug ved Facoltà di Agraria i Milano og i dag rent faktisk arbejder i et bynært landbrug kun 60 km fra København, som jeg selv har startet”. Dette er med til at motivere Teresa til at fortsætte sit hidtil arbejde og for hele tiden at skabe bedre resultater i sit landbrug.
https://www.facebook.com/resilientfarm

 

Leave A Comment